Integratieve psychotherapie

Er zijn meerdere vormen van psychotherapie die op zich succesvol kunnen worden toegepast. Ik werk met integratieve psychotherapie waarbij ik de beste elementen van de verschillende vormen samenvoeg.

Holistische benadering
Dit is de vorm die naar de mens als geheel kijkt. Dat is belangrijk omdat vaak meerdere factoren de instandhouding van de klacht veroorzaken. Ik heb het hierbij over de fysieke gesteldheid, het gedrag, het denken, het voelen en de sociale omstandigheden.
Therapie op maat
Van alles wat lijkt schieten met hagel, maar dat is het niet. Gedragstherapie, gestalttherapie, cognitieve therapie, transpersoonlijke therapie en andere zijn voor veel mensen wel een beetje bekende begrippen. De meest effectieve elementen van deze vormen integreer ik tot mijn aanpak. Het gaat er immers om dat we aan de slag gaan met een aanpak die voor de cliënt het meest geschikt en effectief is.

Heel belangrijk uitgangspunt van de integratieve psychotherapie is dat mensen alle benodigde hulpbronnen in huis hebben of kunnen ontwikkelen om de gestelde doelen te bereiken.

Contactgegevens

Joke Zwirs praktijk voor Integratieve Psychotherapie

Plein 13 B-3
2291 CA Wateringen
Nederland
06 - 41 00 91 33
jokezwirs@gmail.com
Contact opnemen