Hypno Ė Psychotherapie

Hypnotherapie is een therapievorm waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose ofwel trance. Trance is een toestand van ontspanning en geconcentreerde naar binnen gerichte aandacht.

Trance is een natuurlijk verschijnsel dat iedereen zonder te weten dagelijks meemaakt. U kunt bijvoorbeeld zo in gedachten verzonken zijn dat u ongemerkt een straat te ver loopt of terwijl u een boek aan het lezen bent en iemand niet hoort binnenkomen.
In deze therapie wordt hypnose gebruikt als een middel om gemakkelijker bij je gevoel te komen. Dit kun je doen door belemmerende factoren, zoals taboes en andere normatieve waarden verbonden aan de buitenwereld , buiten te sluiten. Door middel van een geleide ontspanning keer je je meer naar binnen , je innerlijke wereld, ga je in hypnose om op onbewust nivo te zoeken naar de kern van je probleem.

In hypnose gaan doe je dus zelf. Dit is belangrijk om je te realiseren omdat je dit zoekproces doelgericht en effectief kunt benutten om tot gewenste veranderingen te komen. Bovendien kun je zo controle houden over dit proces.

Contactgegevens

Joke Zwirs praktijk voor Integratieve Psychotherapie

Plein 13 B-3
2291 CA Wateringen
Nederland
06 - 41 00 91 33
jokezwirs@gmail.com
Contact opnemen